In 2007 ben ik zelf in contact gekomen met BSR. Door een zwaar auto ongeluk in 1992 belande ik in een rolstoel en had altijd pijn. Pas na een aantal jaren durfde een arts het aan mij te opereren en onderging ik een operatie aan mijn rug. Ik herstelde zeer goed maar bleef pijn houden aan verschillende delen van mijn lichaam tot iemand mij adviseerde eens BSR te proberen.

Al vanaf de  eerste behandeling voelde ik dat dit de juiste methode was voor mij en voelde ik me opknappen na elke sessie. Na een half jaar kon ik weer voorzichtig was sporten en voelde me nog fitter worden. Eindelijk kreeg ik het gezonde gevoel terug wat ik al die jaren kwijt was.

Dat heeft mij doen besluiten om ook de opleiding tot practitioner te volgen in Zuid Afrika. In 2009 heb ik die met veel plezier en goed gevolg afgesloten.

In 2009 ben ik in Zuidwolde gestart met mijn praktijk waar ik veel kon betekenen voor mijn cliënten. Ondanks mijn fijne en drukke praktijk en de vele mooie mensen die bij mij kwamen besloot ik in 2012 naar Zuid Afrika gegaan en sloot de praktijk.

 In Zuid Afrika, Hoekwil,  heb ik een groep kinderen uit een huttenkamp begeleidt. Deze kinderen had ik in 2011 ontmoet door vrienden, ook vrijwilligers. De kinderen in de leeftijd van 2 - 16 jaar hadden niets, leefden in diepe armoede en hadden meestal niets te eten en wonen in hutten van plastic, planken en golfplaten. Binnen branden open vuren waarop gekookt wordt, als er al iets te eten was. Meestal moesten de kinderen met een lege maag de dag doorkomen en als ze geluk hadden met een zakje chips. Wat we samen deden was, tekenen, kleuren, meditatie, spelletjes en de groteren helpen bij hun huiswerk. Maar vooral: er gewoon zijn voor deze kinderen.

Deze tijd in Zuid Afrika heeft me veel geleerd,  wees dankbaar en koester wat je hebt.

Nu, 2015, ben ik weer terug in Zuidwolde en kijk ik met plezier terug op mijn tijd in Zuid Afrika maar heb veel zin om weer aan de slag te gaan.